Закарпатський різьбяр Василь Ропчук потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Протягом сорока років на Закарпатті творить справжній геній різьбярської справи Василь Ропчук. За все своє життя він створив більше 10 тисяч дерев`яних фігур, які знаходяться в різних куточка Європи: від Німеччини до Австрії та Словаччини.

На виготовлення метрової за розміром фігури пан Василь витрачає 1 годину 15 хвилин. Цей результат внесли до книги рекордів Гіннеса. Сам митець каже, що під час роботи з деревом відпочиває і набирається позитивної енергетики.

Найважче, за словами майстра, відтворити саме риси людського обличчя, адже "портрети" з дерева робити надзвичайно важко.

 Як фахівець, пан Василь не слухає захоплених відгуків про власні роботи від аматорів на кшталт автора, бо краще знає, до чого треба прагнути. Він сподівається, що настане час, коли буде змога відійти від насущних справ і зосередитися на самій творчості. А справу продовжить 5-річний син, який підростає і вже потроху спостерігає за роботою батька. Напевно, невдов­зі сам  візьметься за різьбярську пилу. Тож можемо бути впевнені, що слава ясінянських майстрів не згасне.

Чоловік представив журналістам фігуру «Гуцул», яку зробив за два з половиною дні. Зізнається, що найбільше любить створювати фігури на національну тематику.

Ukraine Art News рекомендує:

ЯК СКУЛЬПТУРА "ПРИСТРАСТІ ЛЮДСЬКІ" ПІДКОРИЛА СВІТ СВОЄЮ ВІДВЕРТІСТЮ

ХУДОЖНИЦА КАРЕН СЯО ПОКАЗЫВАЕТ ВСЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КАТАСТРОФЫ НА ХОЛСТЕ

ОСЕННЯЯ ПОРА В РАБОТАХ АМЕРИКАНСКОГО ХУДОЖНИКА БРЭДА КАНКЛА

 

 

 

 

 

 

04.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *