Як скульптура "Пристрасті людські" підкорила світ своєю відвертістю

Джозеф Марі Том Ламбо або Джеф Ламбо - бельгійський скульптор, який працював в кінці 19 і на початку 20 століть. Його найвідомішою роботою стал масштабний комплекс мармурових барельєфів "Пристрасті людські". Майстер був членом угрупування молодих амбіційних художників «Van Beers clique», яку очолював сам Ян ван Беєрс. Ця спільнота була добре відома своїм пустотливою та ексцентричною поведінкою.

страсты людськы

Першу роботу Джозефа представили в 1871 році. На черзі була довга серія гумористичних скульптурних груп. Пізніше Ламбо переїхав до Парижу, де продовжив ссвторювати свої роботи, а також передавати свій досвід молодому поколінню. Згодом в Італії художник був глибоко вражений майстерністю Жана Булона, що було чітко виражено в його наступних роботах.

страсты людськы 2

 Знаменитий барельєф-скульптура знаходиться у павілйьоні  під назвою"Храм людских пристрастей". Цікаво, що працює він лише одну годину на день, хоча спочатку його планували зробити відкритим, щоб перехожі могли сховатися від дощу. 

страсті людські

Варто відзначити, що барельєф викликав неоднозначні відгуки критиків. Багато хто з експертів його висміяли, а представники громадськості обурювалися надто відвертий характер роботи. І як наслідок павільйон закрили на багато років і  відвідувачів почали пускати туди лише з 2002 року.

Ukraine Art News рекомендує:

ХУДОЖНИЦА КАРЕН СЯО ПОКАЗЫВАЕТ ВСЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КАТАСТРОФЫ НА ХОЛСТЕ

ОСЕННЯЯ ПОРА В РАБОТАХ АМЕРИКАНСКОГО ХУДОЖНИКА БРЭДА КАНКЛА

КОРЕЙСКАЯ ХУДОЖНИЦА СОЗДАЕТ КОПИИ ЗНАМЕНИТЫХ КАРТИН С ПОМОЩЬЮ ДЕРЕВА И БУМАГИ

 

 
04.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *