Виставка «The offering» 91 galerie & thesteinstudio у Франкфурті

Виставка «The offering» – поетичний архів спогадів українських художників про їжу та повʼязаних з нею сімейних історій, що передавались від покоління до покоління. Проєкт представили 91 galerie у Франкфурті спільно з українською artist run gallery thesteinstudio.

В багатьох культурах традиція спільної трапези і пригощання є важливим для становлення зв’язків між людьми та спільнотами. Але за даними ООН до 2030 року продовольча криза загостриться, а 660 мільйонів людей у всьому світі можуть зіткнутися з голодом через глобальний дефіцит продовольства. Виставка «The offering» розповідає про цінність землі та її дарів, які зараз є особливо вразливими у тому числі і через військову агресію Росії на території України: труднощі з транспортуванням зерна з України впливають на багато процесів по всьому світу – у тому числі і на доступність продуктової корзини для різних верств населення. 

Немає опису.

У роботах, представлених на виставці, відображається історія руйнівного впливу імперіалізму, що здійснювався століттями: репресії, Голодомор, брак продуктів під час радянського режиму, війна, що відбувається просто зараз. Але все ж «The offering» зосереджуються на солідарності та гуртуванні, що породжується довкола процесу приготування їжі та турботи піклування про тих, хто в біді.

Немає опису.

Простір 91 galerie – нова некомерційна ініціатива сучасного мистецтва спілки Perspektive Ukraine e.V.. Основна місія галереї 91 – сприяти діалогу між українською та німецькою арт-сценами закладаючи основу для значущих діалогів і майбутньої співпраці між ними.

thesteinstudio – українська artist run gallery, заснована художницею Ольгою Штейн.

Учасниці та учасники виставки: Алевтина Кахідзе, Анна Звягінцева, Катя Лесів, Катерина Алійник, Лада Вербіна, Євген Коршунов, Ольга Штейн, Інга Леві, Діана Халілова, Тамара Турлюн, колектив «Мюзікл».

Куратори: Тамара Турлюн, Антон Усанов, Ольга Штейн 

Організатори: 91 galerie м. Франкфурт-на-Майні, thesteinstudio 

Немає опису.

Виставка триватиме до 13 квітня 2024

Режим роботи: 14:00 — 19:00, середа, четвер, субота, а також за запитом в інші дні. В пʼятницю галерея зачинена.

Адреса: Schillerstrasse 16, Frankfurt, Germany

10.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *