Виставка художнього текстилю "Нитки долі" Юлії Петренко в музеї

4 квітня о 16. 00 у Національному музеї декоративного мистецтва України відкривається виставка творів художнього текстилю «Нитки долі» майстрині з міста Бориспіль на Київщині Юлії Петренко.

Виставкова експозиція презентує 30 робіт художниці, виконаних в техніці нетрадиційного нетканого гобелену, серед яких «Червона нитка долі», «Георгій Змієборець», «У гнізді», «Біля хати», диптих «З глибини віків» та ін.

 Немає опису.

«Техніки, що я використовую у своїх роботах – це своєрідний код пам’яті, який трансформувався в сучасне завдяки прочитанню наших звичаїв, традицій, символів. Ті матеріали, які зараз широко використовуються в сучасному декоративно-прикладному мистецтві, раніше слугували для ужиткового призначення. Тому поєднання цих текстильних технік і матеріалів в одну композиційну роботу – своєрідний експеримент. За допомогою таких технік формується ніби маленький конструктор: «мотанка» або нетканий гобелен, вибійка, клеєння льону», – зазначає мисткиня.

 Немає опису.

Народилася Юлія Петренко 1982 року в селі Козельці Чернігівської області у творчій родині. У 2002 р. з відзнакою закінчила Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, у 2005 р. – Ніжинський державний університет ім. Миколи Гоголя, у 2012 р. – Львівську Національну академію мистецтв.

Нині художниця мешкає з родиною у Борисполі на Київщині, працює керівником гуртка «Академія Олівця» у міському Будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт» та передає свій досвід та майстерність молоді.

Немає опису.

Коло творчих зацікавлень майстрині досить широке. Вона працює в авторській техніці ліплення об’ємних картин-барельєфів з солоного тіста та сучасних матеріалів, які називають «об’ємним живописом», виготовляє авторські ляльки, вишиває та оздоблює одяг авторським малюнком та бісером, проводить майстер-класи.

Юлія Петренко – членкиня Національної спілки художників України та Української асоціації ручної творчості. багаторазова переможниця міжнародних та всеукраїнських мистецьких і освітянських конкурсів, ілюстраторка дитячих журналів та навчально-пізнавальних книг. У вересні 2023 р. отримала Відзнаку міського голови Бориспільської міської ради «За заслуги у галузі культури».

Немає опису.

10.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *