У Києві представили унікальний петриківський розпис в рамках проекту “Дивосвіт українського мистецтва”

28 вересня соціальна ініціатива "UAMAZE" презентувала перший об‘єкт, оздоблений Петриківським розписом, в рамках проекту “Дивосвіт українського мистецтва”. Відкриття об’єкту присвячено Міжнародному дню ветеранів та людей похилого віку, який відзначають 1 жовтня.

Разом із соціальною ініціативою "UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва" до розпису “бігунця”, стрічкового орнаменту Петриківського розпису довжиною 17 м, долучилися діти та мешканці будинку ветеранів праці. Автор розпису Юлія Рожкова повідомила: “Багато років я викладаю майстер-класи та курси з Петриківського розпису. Цей проект ми втілили в життя завдяки моїм учням та ініціативі "UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва", яка системно підтримує сучасними проектами народне мистецтво”. Проект став можливим за підтримки благодійників Riara та Beat Production Studio.

петрикиквка3

 “Діяльність проекту "UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва" спрямована на популяризацію найколоритніших доробків українського народного декоративного мистецтва. Ми експериментуємо з новими ідеями для того, щоб  народне декоративне мистецтво ставало сучасним та популярним”, – зазначає Ірина Титова, організатор благодійної акції “Дивосвіт українського мистецтва”.

“Як чудово, що тепер щодня краса Петриківського розпису зігріває серця наших мешканців. Ми щиро вдячні за те, що обрали саме наш заклад та знайшли можливість привернути увагу, проявити турботу та милосердя літним людям”, – зазначив Олександр Коняхін, директор Київського пансіонату ветеранів праці.

петрикывка 2

Анна Юденко, благодійник та співвласник Riara зазначила:  “У непростій ситуації, яка склалася для нашої країни бізнес різних масштабів має дбати про соціально незахищені верстви населення. Ми відповідальні за суспільство у якому живемо. Тож ми долучилися до проекту без вагань”.

"Навіть від споглядання прекрасного поліпшується якість життя людини, настрій піднімається, жити хочеться. Мені було дуже приємно долучитися до проекту», - розповідає пані Валентина, мешканка пансіонату.

петриківка

Наступним об’єктом для розпису організатори обрали дитячий майданчик поблизу парку Слави.

Петриківський розпис – одна із перлин українського декоративного мистецтва, яка включена у 2013 році до нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. На сьогодні, як ніколи раніше, українське суспільство потребує умов для об’єднання людей різних поглядів та вікових меж. Саме дивовижне українське мистецтво може стати тієї площиною, яка дозволить досягти цієї мети та взаємозв’язати різні покоління.

Ukraine Art News рекомендує:

БЕЗКІНЕЧНІСТЬ ПРИРОДИ В КАРТИНАХ ХУДОЖНИКА ЕЙВІНДА ЕРЛА

НОВИЙ ПОГЛЯД НА КРАСУ АФРИКАНСЬКИХ ЖІНОК У СКУЛЬПТУРАХ ФІЛІПА ФАРО

 

28.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *