Безкінечність природи в картинах художника Ейвінда Ерла

Художник Ейвінд Ерл розпочав свою кар'єру у віці 10 років, коли його батько  поставиви його перед складним вибором: або читати по 50 сторінок кожного дня, або малювати по картині в день. Ерл обрав останнє. Перша виставка майстра пройшла, коли тому 14 років і з цього моменту його слава почала рости.У віці 21 року Ейвінд  проїхав на велосипеді відстань з Голлівуду до Нью-Йорка, написавши по дорозі 42 акварелі.

Ранні роботи художника були повністю реалістичного характеру, але ознайомившись з творчістю Ван Гога, Сезан Рокуел Кент та Джорджа О'Кіфа, Ерл у віці 21 року створив власний неповторний стиль.

Його творчість характеризується простотою, прямотою та доступним трактуванням.

Эйвинд Эрл - lrsEE023EarleEyvind-JewelTree

У 1951 році іллюстратор розпочав роботу в студії Walt Disney в якості асистента художника фону. Дісней доручив Ерлу створення дизайну для таких мультфільмів, як "Пітер Пен", «ForWhomtheBullsToil», «WorkingforPeanuts», «Pigs is Pigs», «PaulBunyan» и «LadyandtheTramp». Ейвінд відповідав за дизайн, фон та колір фільму "Спляча красун" і надав йому середньовікового вигляду. Він також написав діорами для замку Сплячої красуні в Діснейленді в Анахаймі,  штаті Калфорнії.

Эйвинд Эрл - lrsEE039EarleEyvind-Spring

Роботи Ерла можна побачити на телебаченні. Одне з його творінь - анімована 18-хвилинна версія різдвяної історії "Історія Різдва".

Эйвинд Эрл - lrsEG183EarleEyvind SpotofMagic

Художник працював в різноманітних областях мистецтва. він займався ілюстрацією книг, створив ряд обкладинок для журналів, підготував декілька анімованих рекламних роликів для телебачення.

Эйвинд Эрл - lrsEG034EarleEyvind TheValleysWild

Эйвинд Эрл - lrsEG089EarleEyvind WispsofFogandBranch

Ерла Ейвінда не стало на 84-му році життя. він говорив: "... малюючи більше 70 років,  я не припиняю дивуватися дивовижній безкінечності Природи.

Ukraine Art News рекомендує:

НОВИЙ ПОГЛЯД НА КРАСУ АФРИКАНСЬКИХ ЖІНОК У СКУЛЬПТУРАХ ФІЛІПА ФАРО

ХУДОЖНИК АМІТ ШИМОНІ "ПЕРЕТВОРИВ" ТРАМПА ТА ОБАМУ НА ХІПСТЕРІВ

 

28.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *