Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра»

Міжнародний фонд Івана Франка оголосив імена переможців щорічного Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра».

Про це повідомляється на сайті фонду, передає Укрінформ.

Метою конкурсу є посилення у школярів творчої мотивації до вивчення творчості Івана Франка через написання творів у різних жанрах.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 2513 учнів з усіх областей України, зокрема з тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій. Також роботи надійшли з Австрії, Республіки Кіпр, Литви, Польщі, Словаччини, США та Швеції.

У номінації «Проза» за перемогу змагався 341 учасник, у номінації «Поезія» - 533. У номінації «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» конкуренція була найвищою – надійшло 1639 мистецьких робіт.

Читайте також: У КиєвівідбудетьсяконкурсмолодихакторівіменіФранка

«На відміну від попередніх років, цьогоріч ми отримали значну кількість робіт (віршів та прозових творів), які молоді автори присвятили темі війни та її героям», – зазначила координаторка проєкту Ольга Нижник.

За її словами, перемогу в конкурсі здобули ті учні, роботи яких вирізнялися оригінальністю творчого задуму, високим рівнем літературного викладу, новизною, художньо-мистецькою вивершеністю, соціальною значущістю та були виконані з дотриманням норм академічної доброчесності.

изначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра» / Фото: frankoprize.com.ua

Зі списком переможців можна ознайомитися на сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

Як повідомляв Укрінформ, наказом Міністерства освіти та науки визначено переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

26.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *