Галерея Portal 11 представляє персональну виставку Олексія Возіянова

за адресою Київ, вул. Трьохсвятительська, 11

30.03.24-28.04.24

Персональна виставка Олексія Возіянова «Почути колір!»

 Колір - це звук, який ми не чуємо!

 Звук (Слово) творить світло у багатьох відтінках та звучаннях. Людина здатна сприйняти не все світло, яке випромінює всесвіт, та чує не всі звуки які існують, але незважаючи на нашу обмеженість сприйняття, ми можемо уявити та відчути їх. 

 Глибина та висота завжди захоплює, надає нові відчуття та емоції ! Глибина кольору у поєднанні з внутрішнім світлом, яке випромінює левкас, не можуть залишити байдужими шукачів пізнання всесвіту через колір ! 

 Людина-колір-всесвіт!!!

 Возiянов Олексiй Олександрович народився 02.08.1973 в м. Київ. Освіта: 1985-1991 рр. Художня школа ім. 

Т.Г. Шевченка м.Київ; 1991-1992 рр. Сiмферопольське художнє училище; 1992-2000 рр. Нацiональна Академiя образотворчого мистецтва та архiтектури, живописний факультет, майстерня храмової культури проф., академіка Миколи Андрiйовича Стороженка (дипломна робота «Вознесiння» постiйно експонується у бiблiотецi Нацiональної Академiї образотворчого мистецтва i архiтектури); 2000-2003 рр. - асистентура, стажування в Нацiональній Академiї образотворчого мистецтва та архiтектури, майстерня М.А. Стороженка. 

 У 2004 роцi за поліптих «Преображення» вiдзначений Грантом Президента України у галузi образотворчого мистецтва молодим дiячам культури. З 2008 член Нац. Спiлки Художникiв України. 2016 р. - третя премія на всеукраїнському конкурсі ім. Георгія Якутовича в номінації «акварель». 2020р. – перша премія на всеукраїнському конкурсі ім. Георгія Якутовича в номінації «акварель». 2022р. - лауреат премії КОНСХУ «Мистець» ім. Олександра Данченка (об’єднання художників графічного мистецтва). 

 Брав участь у реставрац.-вiдновлювал. роботах Михайлівського Золотоверхого та Успенського соборів у Києві. 2018-2023 рр. - займався розписом храму св. арх. Михаїла м. Житомир.

 Твори О. Возіянова знаходяться у приватних збiрках України, Нiмеччини, Америки. Олексiя цiкавлять експерименти з формою та кольором, монументальна творчість, акварель, але пріоритетом в його творчій діяльності є робота з дошкою та левкасом, оскiльки цi матерiали з'єднують у собi можливiсть міксувати традицiйнi фольклорнi мотиви з монументальним мистецтвом та дизайном. Художник в своiй творчостi використовує традицiї та техніку iконопису, трансформуючи їх у сучасне мистецтво.

 

          

 

 

 

 

25.03.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *