Картину Давида Бурлюка представлять на аукціоні в США

 На світовому аукціоні  Affiliated Auctions & Realty LLC, що відбудеться в Клінтоні (США) 4 лютого, буде виставлена  робота представника українського та російського неопримітивізму Давида Бурлюка.  Естимейт "Портретма молодої дівчини" сягає $800 - $1,600.

Відомий у світі як "Геніальний нахаба", "американський Ван-Гог", Давид Бурлюк для українців завжди залишатимется українським "батьком російського футуризму".Саме він відкрив світові В. Маяковського, який називав митця своїм учителем.У середовищі лівих художників Російської імперії, котрі марили космосом і Всесвітом, Бурлюк вважався регресивним за його український патріотизм. «Давид, хоч і з чотирьох пунктів пише, але відстає від часу своєю древньою Малоросією», — казав про свого земляка Казимир Малевич.

Основна частина творів Д.Бурлюка зберігається у меморіальному музеї художника у Нью-Йорку. Є також у Росії, країнах Європи, в Японії, Канаді.

4 грудня 2007 на лондонських торгах аукціонного будинку Sotheby's був встановлений український рекорд. Картина українського художника була продана за $650 000

31.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *