Як завдяки невдалій реставрації фреска із зображенням Ісуса стала відомою на весь світ

Ось уже декілька років поспіль до храму Милосердя, який знаходиться в іспанському місті Босха, намагаються потрапити десятки тисяч туристів. Вони хочуть побачити одну невелику фреску із зображенням Ісуса Христа. Ось тільки замість молитви у одних вириваються насмішки, а інші з подивом відводять очі. Справа в тому, що фреска була відреставрована, але перетворилася  на щось геть неймовірне.

83-літня жителька міста Сесилія Хіменс не задумала нічого поганого, коли запропонувала свою допомогу в реставрації фрески «Ecce Homo», створену художником Еліасом Гарсіа Мартинесом в 1932 році. Картина стала осипатися та погрожувалазовсім зникнути, через це з дозволу настоятеля храму прихожанка зайнялася відновленням картини. На це у неї пішло 2 роки. 

ecce-homo-16

Коли люди побачили відновлені фреску, то багато хто не зміг нічого сказати від шоку, який вони відчули. Замість Ісуса тепер там була істота з дитячих малюнків. Одні назвали фреску "картоплиною з  очима", а інші - "мавпою", а треті  - "Пухнастим Ісусом". Родичі художника, який написав картину, навіть хотіли подати на Сесилію до суду.

 Жінка не розуміла, в чому її вина, коли на неї посипався шквал звинувачень зі всіх сторін.

Але, за іронією долі, містечко стало популярним серед туристів. Всім хотілося побачити , що наробила старенька з фрескою. Скоро служителі храму ввели символічну плату за вхід, а поряд на вулиці з'явилися сувенірні лавки.

ecce-homo-22

Коли Сесилія дізналася про це, тут же почала вимагати свою долю. Влада пішла жінці назустріч, через те, що завдяки її "реставрації" і притоку туристів, стабілізувалась економіка міста Босха.

Ukraine Art News рекомендує:

ДИВОВИЖНІ ЛАНДШАФТНІ ПЕЙЗАЖІ АМЕРИКАНСЬКОГО ФОТОГРАФА ЧІПА ФІЛІПСА

ТАЄМНИЦІ ПІДВОДНОЇ ЗЙОМКИ: ЯК ФОТО З ЕЛЕМЕНТАМИ СЮРРЕАЛІЗМУ ПОКАЗУЮТЬ ВСЮ КРАСУ ЖІНОЧОГО ТІЛА

СКУЛЬПТУРЫ МИФИЧЕСКИХ СУЩЕСТВ АМЕРИКАНСКОЙ ХУДОЖНИЦЫ ВОПЛОЩАЮТ ФАНТАЗИИ В РЕАЛЬНОСТЬ

 

 

 

 

 

 

14.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *