Царство імпресіонізму: як картини мастихіном канадського майстра вражають мінімалізмом

За 50 років творчості канадський художник Альбіні Леблан устиг попрацювати у багатьох жанрах і з великою кількістю різноманітних матеріалів. Серед них природні, морські та міські пейзажі, всеможливі натюрморти, абстракція, графіка та різноманітні напрямки живопису, створені аквареллю, вугіллям, маслом та іншими матеріалами.

Але, як виявилося, справжнім покликанням автора - робота з мастихіном. Цей інструмент використовується в масляному живописі для змішування фарб, очищення палітри чи нанесення густого слою на полотно.

Багато художників використовують цей прийом, але зазвичай для великих робіт, мало хто відважиться на створення мініатюр цим інструментом.

альбини леблан

Саме за це роботи Леблана можна віднести частково до мінімалізму. Не зважаючи на потяг до живопису ще з дитинства, майстер вирішив стати педагогом, малювання стало лише хоббі.

альбини леблан2

Кар'єра художника чекала його набагато пізніше - вперше виставив для загалу свої картини в 1979 році. Відразу Леблана замітили і він був високо оцінений мистецтвознавцями.

альбини леблан3

Ukraine Art News рекомендує:

МАНХЕТЕН У ЗАДЗЕРКАЛЛІ: БРЕД СЛОАН ПО-ОСОБЛИВОМУ ФОТОГРАФУЄ "СЕРЦЕ" НЬЮ-ЙОРКА

ХУДОЖНИК ХОНГ СУН ЧУЛ ПЕРЕДАЕТ ЕДВА ЗАМЕТНУЮ ИНТИМНОСТЬ В СВОИХ КАРТИНАХ ИЗ СТРУН

 

 
19.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *