Масштабна виставка Ай Вея відкрилася на вулицях Нью-Йорка

На вулицях Нью-Йорка відкрилася довгоочікувана виставка відомого китайського худжника Ай Вейвея «Хороші паркани — хороші сусіди». Проект використовує паркани як спосіб переосмислення процесів імміграції, кордонів і тривалої кризи біженців. Виставку, представлену масштабними інсталяціями та фотографіями, можна побачити більше ніж в 300 місцях, як державних, так і приватних, по всьому місту.

«Я маю відплатити місту своєю любов'ю», — наголосив художник на прес-конференції в Центральному парку, охарактеризувавши Нью-Йорк як «місто, де хоче бути кожен молодий художник», де «ти ніколи не відчуваєш, що ти іноземець».

ай вей 1

Зауважимо, що розташування однієї з найбільших робіт в рамках виставки, — «Позолоченої клітки», встановленої на південно-східному вході Центрального парку, — зовсім не випадкове. Її добре видно з верхівки Башти Трампа, де сумнозвісний президент жив у золотій квартирі.

ай вей

За словами Ай Вейвея, він «зробив його (твір — ред.) золотим, аби порадувати» президента, затятим критиком якого є митець.

ай вей3

 

Ukraine Art News рекомендує:

В УЖГОРОДІ СТАРТУВАЛА ВИСТАВКА ЛАУРЕАТІВ МОЛОДІЖНОГО КОНКУРСУ З ЖИВОПИСУ "СРІБНИЙ МОЛЬБЕРТ"

РОБОТИ УКРАЇНКИ ЗОЇ СКОРОПАДЕНКО ПРЕДСТАВИЛИ У ТОРОНТО

17.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *