Роботи українки Зої Скоропаденко представили у Торонто

Українська художниця Зоя Скоропаденко презентувала свою персональну виставку в Токіо. Про це вона повідомила виданню "Бульвар Гордона".

Серію "Інтелектуальні пейзажі" Скоропаденко створила під час поїздок швидкісними поїздами між Францією, Монако, Японією, США, Україною, Бельгією і Великобританією.

Під час поїздок художник "схоплює" на папері японською тушшю пейзажі, що пролітають за вікном зі швидкістю 320 км/год.

На полотнах зображено сільські пейзажі Франції, Японії, України, морські пейзажі навколо Монако, пляжі Каліфорнії.

Скоропаденко зізнається, що дуже любить потяги, тому що вони економлять час і зберігають нерви, а ті враження про країну, які можна дістати від поїздки на поїзді, не можна порівнювати з перельотом.

На виставці в Токіо є пейзажі з Акія, Камакура, Ньюпорт Біч, Фукусіми, України, Монако та Франції.

Також в експозиції є кілька робіт із відомої у Японії серії "Молоко".

"Молоко" – це рельєфні живописні роботи, виконані в монохромних кольорах маслом на полотні. Усі картини серії написано маслом і не просто розфарбовано, а висічено. Їхній рельєф змінюється завдяки руху світла, демонструючи рухоме зображення деталей.

Кожну роботу серії виконано в трьох основних кольорах: синьому, рожевому і жовтому. Блакитний колір асоціюється з холодним молоком, рожевий – із парним, жовтий колір – це колір теплого, розігрітого молока. На кожній картині зображено склянку, пляшку або інший скляний посуд із молоком. На задньому плані – пейзажі з подорожей художниці.

Виставка Зої Скоропаденко у Токіо проходить із 4 до 23 жовтня в галереї Art For Thought.

14.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *