Як мексиканська собака-рятівниця стала героїнею масштабного мурала

Нещодавно увесь світ облетіла новина про масштабний землетрус у Мексиці. Більше 300 постраждалих безліч зруйнованих осель, і це лише підраховані офіційні збитки. Однак, якби не лабрадор на прізвисько Фріда, яка служить у збройних силах , то постраждалих було б на 52 людини більше. 

На її честь муралістка Селеста Баєрс із Сан-Дієго створила зображення на честь 8-річної собаки-рятівниці мешканців Мехіко, йдеться на CNTraveler.

В окулярах та спецодязі Фріда запам'ятається мексиканцям надовго завдяки муралу в районі Кондеса у Мехіко, який з'явився 10 жовтня.

Селеста Баєрс розповіла, що друзі закликали її зробити пожертву на допомогу постраждалим від землетрусу. За словами художниці, гроші у такому випадку не були б аж настільки цінними, як відзнака для справжньої собаки-героїні.

Муралістка також розповіла, що вибір зображення для неї був очевидним. Вона заручилася підтримкою мексиканського графіті-майстра Uneg та впоралася зі створенням настінного зображення за 8 днів.

"У складний період вона стала символом сили і надії. Я намалювала Фріду, щоб повернути позитив у район, який дуже сильно постраждав від землетрусу, і який дуже сподобався мені", – розповіла Баєрс.

Ukraine Art News рекомендує:

СЮРРЕАЛИСТИЧНЫЕ КАРТИНЫ КРИСТО МАКАТИТА, КОТОРЫМ ПОЗАВИДОВАЛ БЫ САМ САЛЬВАДОР ДАЛИ

ХУДОЖНИК ДЖОШ КЕЙС ИЗОБРАЗИЛ ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОБЛЕМЫ НАШЕЙ ПЛАНЕТЫ НА СВОИХ ПОЛОТНАХ

 

 

18.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *