Художники можуть "переночувати" у берлінському музеї стріт-арту

Музей Urban Nation відкрився за ініціативою фонда Berliner Leben у спеціально відреставрованій історичній будівлі. Над дизайном працювало архітектурне бюро GRAFT. Незвична концепція музею сформувала  симбіоз мистецтва та архітектури. Цікаво, що в будівлі є також бібліотека, аудиторія для заходів та 12 квартир для художників, які приїжджають для участі в різноманітних програмах.

Цікаво, що у музеї виставлені не фотографії вуличних робіт чи відео-арт зі зйомок процесу, а твори, які написані стріт-арт художниками на полотнах спеціально для проекту.  За словами директора музею Яши Янг, ці картини - "продовження вуличного мистецтва", але не воно саме у чистому вигляді: "Те, що ви бачите тут - не типовий стріт-арт. Нам було важливо показати, що ці художники також вміють працювати з полотном".

стрит-арт музей.2png

При цьому автори полотен впевнені, що надання граффіті офіційного статусу піде на користь художникам і ніяк не нівелює протестну силу стріт-арту.

Відвідувачі мали змогу побачити твори практично всіх напрямків, в тому числі роботи одного із культових персонажів міської арт-сцени,американського художника та дизайнера, відомого перш своїм стилем поп-арту Шепарда Файрі, творця граффіті 1UP, вуличного дуету Herakut, майстра оптичних ілюзій.

стрит-арт музей

Ukraine Art News рекомендує:

НА SOTHEBY'S КАРТИНА АМЕРИКАНСЬКОГО АБСТРАКЦІОНІСТА ТАЯ ТВОМБЛІ ВСТАНОВИЛА РЕКОРД

"ХУДОЖНИК - ЦЕ СТАН ДУШІ": НІЖНІ ТА ВИТОНЧЕНІ АКВАРЕЛІ ІРИНИ ХЕМИЧ ПІДКОРЮЮТЬ СЕРЦЯ РОМАНТИКІВ

 

 

06.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *