Картину да Вінчі вартістю $100 млн виставлять на аукціоні Christie’s

Полотно "Рятівник світу" (Salvator Mundi),  визнане роботою Леонардо да Вінчі , стане топ-лотом торгів аукціону у Нью-Йорку 15 листопада 2017 року. Стартова ціна роботи - 100 мільйонів доларів. Представники аукціонного дому Christie’sповідомили про це на прес-конференції 10 листопада. 

"Найбільше відкриття XXI століття", "Святий грааль арт-знахідок" - так називають картину представники Christie’s.

Картина "Рятівник світу" , як вважають, була створена для французького королівського дому, і потім знаходилася в колекції короля Англії Карла I - той в 1625 році одружився з принцесою Генріетті Марією. Монарха стратили в 1649 році, через декілька років роботу продали з аукціону, але в 1666 році при Карлі II вона знову зайняла своє місце в королівській колекції. З 1763 році данні про картину  відсутні, лише в 1990 році, можливо. цю картину в пошкдженому вигляді купили для приватної колекції.

да винчи аукцион 1

Представлена аукціонним домом  робота датується приблизно 1500-м роком.

Довгий час представлена на аукціоні картина вважалась копією втраченого полотна Леонардо. Вона була вкрита пізнішими записами і в 1958 році її продали  на аукціоні Sotheby’s всього за 45 фунтів.

да винчи аукцион 3

У 2005 році роботу купив Роберт Саймон, спеціаліст по роботах старих майстрі, разом з групою арт-диллерів. про картину уже говорять, як про роботу да Вінчі, і після ретельної реставрації та видалення пізніх записів полотна в Інституті мистецтв Нью-Йоркського університета  в 2007 році з'явилися підстави вважати картину оригінальною картиною великого генія.

Ukraine Art News рекомендує:

ЙОКО ОНО ПРЕДСТАВИТЬ РОБОТУ БАСКІЇ НА АУКЦІОНІ SOTHEBY’S

НА SOTHEBY'S КАРТИНА АМЕРИКАНСЬКОГО АБСТРАКЦІОНІСТА ТАЯ ТВОМБЛІ ВСТАНОВИЛА РЕКОРД

 

11.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *