Аукціонний дім MacDougall’s презентує картину Миколи Реріха

Аукціонний дім MacDougall’s презентує картину Миколи Реріха

MacDougall’s з гордістю представляє «Святі гори» – видатну роботу Миколи Реріха (лот 12,
£60 000-90 000) із серії «Святі гори». Всі 15 робіт з цієї серії були виконані в 1933 році
деякі з них знаходяться в найпрестижніших музейних колекціях.

Серія «Святі Гори» є чудовим зразком мистецької творчості Реріха початку 1930-х рр.
майстерно збалансованими та деталізованими композиціями. Намальована художником у його маєтку в Наггарі в Кулу Долина, деякі з цих картин нагадують про найбільш духовні та містичні місця, які шануються Реріхом , таких як Ладак і Ракопоші. Виставлену на продаж роботу можна визначити як величну Гору Кайлас, котра вважається однією з найсвятіших в Азії.

«У священних печерах Кайласа є Поріг чуда», – писав про це місце Реріх. Набір медитативних зображень художника далеких монастирів. є вершини кристалоподібних гір, які служать символами мудрості та високої духовної сили. Це були найвищі здібності, які принесли Реріху звання «Майстра гір».

Оселившись з родиною в Наггарі в долині Кулу в 1929 році, Реріх мав провести решту свого життя в Індії. У цій «країні, обриси якої змінюються з кожною зміною світла... ця вічно бурхлива та неспокійна атмосфера океанічних хмар і невимовно різноманітні різновиди туманів» - надихнули Реріха на створення одних із найбільших виняткових робіт, включно з цим лотом. Поява цього виняткового гірського пейзажу на аукціоні надає надзвичайну можливість для колекціонерів.

Інтернет-аукціон MacDougall’s École de Paris and Other Masters пропонує вражаючий вибір сучасних мистецтво та європейськемистецтво 19 століттятепервідкриті для торгів наDrouot.com до 10 квітня.

 

За додатковою інформацією та коментарями звертайтеся до директора Кетрін Макдугал:

european@macdougallauction.com, + 44 20 7389 8160.

Фотографії високої роздільної здатності доступні за запитом. Звертайтеся до Валентини Гриценко:

valentina@macdougallauction.com, + 44 20 7389 8160.

28.03.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *