Вітражні скульптури Еріка Стендлі "вражають" деталізацією

Американський художник Ерік Стендлі (Eric Standley) за допомогою лазерного різання створює чудові багатошарові арт-об'єкти з паперу. У новій колекції, яка була натхненна естетикою середньовічної готики та мусульманської архітектури, представлені мікроскопічні східні мандали, вітражні вікна уявних соборів,  мозаїк мусульманських мечетей.



Сотні паперових шарів завдяки точному математичному розрахунку, складним геометричним фракталам, майже музичної ритміки, вишуканим хроматичним сполученням, утворюють тривимірні композиції, в яких тонко поєднуються архітектурна естетика XII століття і сучасні технології.



Ерік Стендлі вважає, що ритмічність багатолика, виявляється в космологічному масштабі - у всесвіті, яка постійно розширюється, в культурно-історичних епохах готичної та ісламської архітектури, а також у всіх фундаментально значущи[ будівельних блоках життя.



Стендлі застосував формулу золотий пропорції до скульптурних форм, які виконав з приголомшливою деталізацією. Арт-об'єкти з паперу від Еріка Стендлі знаходяться на стику мистецтва, інновацій, історії та науки.

14.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *