Відомий актор зіграв роль Ван Гона у новому фільмі «На порозі вічності»

Відомий американський актор театру і кіно Віллем Дефо знявся у новому пронизливому фільмі «На порозі вічності», де зіграв роль Вінсента ван Гога. Виконавець головної ролі входив в образ, спостерігаючи за роботою режисера Шнабеля — теж художника.

Джуліан Шнабель — художник, шанувальник медіа-арту, режисер. Однією з найвідоміших його робіт є біографічний фільм «Баскія» 1996 року. Матеріалу у Шнабеля було більш ніж достатньо — за життя Баскії вони були близькими друзями.

 

 

Але на відміну від «Баскії», новий фільм «На порозі вічності» — не байопік, а художні роздуми лише за мотивами біографії Ван Гога. Ван Гог помер в 37 років від кульового поранення в живіт. Револьвер при ньому не було знайдено, тому до цих пір достовірно невідомо, чи було це спробою самогубства, нещасним випадком або вбивством. Сценаристи «На порозі вічності» запропонували свою версію події з художником у Франції і спробували розвінчати штампи. Наприклад, в ряді фільмів друг художника Поль Гоген виставляється чудовиськом і мучителем. Шнабель же вважає, що це упередженість: Гоген дбав про Ван Гога, і його потрібно реабілітувати.

Нагадаємо, Віллем Дефо знімався в таких фільмах, як «Взвод», «Остання спокуса Христа», «Антихрист», «Зоряні війни», «Люди Ікс: Апокаліпсис» та ін. Фільм вийде на екрани в листопаді цього року.

06.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *