В Оттаві показали фотовиставку про зруйнований Маріуполь

У столиці Канади Оттаві показали фотовиставку лауреата Пулітцерівської премії Євгена Малолєтки про оборону Маріуполя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, фотографії виставлялися у галереї Saw.

Під час відкриття до запрошених гостей звернувся по відеозв’язку з Києва сам Малолєтка. Він розповів присутнім, серед яких були члени дипломатичного корпусу Оттави, урядовці й представники місцевої української громади, про свою роботу в Маріуполі, який зазнавав постійних російських обстрілів. Я в жодному разі не вважаю себе героєм. Я пересічна людина, адже справжні герої – наші захисники, лікарі, правоохоронці, які відстоюють державу”, – сказав фотограф.

Перед запланованим часом початку заходу у Києві було оголошено повітряну тривогу, що поставило під загрозу участь Малолєтки, однак згодом йому все ж вдалося вийти на зв’язок.

Виставку, на якій було продемонстровано близько десятка фотографій з Маріуполя, організувало Посольство України в Канаді.

Як повідомляв Укрінформ, українські фотографи Євген Малолєтка та Мстислав Чернов здобули Пулітцерівську премію за знімок із Маріуполя. Нагороду також було присуджено відеопродюсерці Василині Степаненко. Вони були останніми журналістами, які працювали на іноземне ЗМІ, і залишили Маріуполь до того, як місто захопили російські війська.

Фото: Євген Малолєтка

06.06.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *