Українці видавці обурені забороною ввозити книги з Росії

Заборона на ввіз книжок з Росії викликала обурення в українських видавців. Вони побоюються, що ініціатива влади створить чорний ринок і нашкодить книжкової індустрії, пише The Guardian.

За інформацією видання, книги з Росії становлять 60 відсотків від усіх книг, які продають в Україні. Як заявив голова Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, заборона призведе до дефіциту продукції і виникнення нелегальних каналів її реалізації.

За його словами, українські книгорозповсюджувачі почали розривати контракти з російськими дистриб'юторами. Уряд не запропонував видавництвам жодних компенсацій за фінансові втрати, а надія на те, що українські твори покращать становище, мізерно мала, зазначив Афонін.

Глава видавництва «Саміт-Книга» Ігор Степурін заявив, що у місцевих видавництв недостатньо ресурсів, щоб замінити заборонені книги з Росії. «З такою високою ціною на переклад і забороною все виллється в брак книг в різних областях, особливо в освітній літературі і світовій класиці», — пояснив він.

Наприкінці січня повідомлялося, що Україна повністю заборонила ввезення книг з Росії терміном на три місяці. У грудні 2016-го Верховна Рада України проголосувала за рішення про обмеження ввезення в країну друкованої продукції з Росії антиукраїнського змісту.

16.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Володимир
16.02.2017
Таварищ Афонін, мабуть, хоче і надалі поширювати антиукраїнську пропаганду московських фашистів, адже, заборонена саме така література !