У Туреччині вийшла книга про Україну та її історію

У Туреччині у співавторстві турецького та українського науковців вийшла книга про Україну та її сучасну історію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, упорядники книги Ukrayna («Україна») - професор університету Башкент Ісмаїл Айдингюн та доктор наук університету Каппадокії українець Валерій Морква.

У передмові наголошується, що надзвичайно важливо «донести до турецького читача українську перспективу, яка не спотворена російськими наративами щодо важливих подій української історії».

«Це змістовна академічна монографія турецькою мовою про історію України, яка стане надійним джерелом інформації про історію та сьогодення України для турецького суспільства. Москва витрачає мільйони доларів для проведення власних інформаційних кампаній в Туреччині. Але навіть попри це українське слово, правда про Україну та її історію впевнено проривається в турецькому медіапросторі», – сказав у коментарі Укрінформу посол України в Туреччині Василь Боднар.

Очільниця Української спілки в Анкарі, науковець та викладач Карабюкського університету Юлія Білецька відзначила, що книги про Україну все частіше виходять у Туреччині, що сприяє посиленню позицій України в інформаційному полі.

«Книга Ukrayna, безумовно, є здобутком та надбанням багаторічної роботи та ґрунтовних досліджень. І ця змістовна робота, триває все активніше (примітно, що широкомасштабна війна ще більше привернула уваги до російсько-українських відносин), дає свої результати. Вже маємо цілу «книжкову полицю» видань, що побачили світ в Туреччині та дозволяють як не лише науковцям, студентам, а й пересічним громадянам знайомитися з історією, культурою України та українською літературою без радянського чи російського наративів», – сказала вона.

Книга Ukrayna вже надійшла у продаж у Туреччині.

Як повідомлялося, торік в Анкарі було презентовано переклад «Кобзаря» Тараса Шевченка турецькою мовою.

Фото з відкритих джерел

16.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *