У Софії проходить виставка української мисткині «Мереживо століть»

У центрі Софії, у Триъгълна кула на Сердика, до 25 квітня триває виставка української мисткині Дар'ї Альошкіної «Мереживо століть», на якій представлено дев’ять вишуканих і масштабних витинанок, що розповідають про історію України та українського народу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Болгарії, яке організувало виставку разом з Асоціацією європейських національних культурних інститутів і Фундацією «Aматерас».

Проєкт «Мереживо століть» був представлений торік на виставці «ДНК України» під час однієї з найпрестижніших артподій світу – архітектурній бієнале у Венеції. Болгарія стала другою країною, де відкрилась ця мереживна експозиція.

«Сьогодні зранку російська ракета пошкодила частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну у Києві. Свого часу там навчалися мої брат і сестра. Хочу нагадати, що війна росії проти нашої держави триває. Ми вдячні за підтримку, яка, сподіваємося, триватиме й надалі!» – наголосила художниця під час відкриття виставки.

Серед гостей заходу були присутні міністр культури Болгарії Кристю Кристев, представники болгарських мистецьких кіл, культурних інститутів, дипломатичного корпусу, акредитованого в Болгарії, та українська громада.

Експозиція «Мереживо століть» стала першим заходом в рамках цьогорічного SOFIA PAPER ART FEST та реалізована за підтримки ініціативи «Культурна солідарність – фонд EUNIC для України».

Посольство висловило вдячність культурним інститутам Польщі Полски институт в София, Угорщини Институт Лист София, Португалії Espaço Camões - Sófia / Камойш София та Італії Istituto Italiano Di Cultura - Sofia, які підтримали реалізацію цього проєкту.

Нагадаємо, відповідно до рішення Європейської комісії Рада міністрів Болгарії оголосила про продовження тимчасового захисту для біженців з України.

Фото: посольство України в Болгарії / Фейсбук

29.03.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *