У Парижі затримали актора Жерара Депардьє

Поліція Парижа затримала актора Жерара Депардьє для допиту. Як повідомляє CNN, 75-річний актор прибув до відділка вранці 29 квітня, його допитують за звинуваченням у сексуальному насильстві стосовно двох жінок.

Імовірно, обидва випадки сталися на знімальному майданчику.

Як повідомляє The Guardian, перша жінка, 53-річна художниця-постановниця, стверджує, що Депардьє напав на неї під час зйомок фільму «Зелені віконниці» у 2022 році. Раніше цього року вона розповіла сайту розслідувань Mediapart, що Депардьє спочатку робив непристойні коментарі, а потім накинувся на неї, коли вона пішла зі знімального майданчика до коридору французького маєтку, в якому знімали фільм.

Вона сказала, що він "жорстоко" схопив її і стиснув ноги навколо неї з "феноменальною силою", так що вона не могла рухатися, а потім мацав усі частини її тіла, роблячи відверті коментарі. Вона зізналася, що почувала себе так, ніби потрапила до пастки. Потім вона відчула, що охоронці Депардьє відтягли актора від неї.

Інша жінка, якій на момент нападу було 24 роки, подала заяву до поліції на початку цього року. Вона стверджує, що Депардьє схопив її та робив непристойні зауваження під час зйомок фільму «Чарівник і сіамці» у 2015 році.

Поліція підтвердила, що допит у понеділок був пов'язаний із цими випадками.

Депардьє вже перебував під офіційним розслідуванням за підозрою у згвалтуванні та сексуалізованому насильстві після того, як кілька жінок подали на нього скарги. Сам актор подібні звинувачення спростовував.

Депардьє – французький актор, лауреат премій «Золотий глобус» та «Сезар», з 1967 року він знявся у понад 250 фільмах. У 2013 році актор отримав громадянство Росії, того ж року отримав звання почесного громадянина Чечні з рук Рамзана Кадирова. 2014 року Депардьє заявив, що Україна є частиною Росії.

У липні 2015 року Служба безпеки України за заявою Мінкульту ухвалила рішення про заборону в'їзду актора на територію нашої країни терміном на п'ять років. У серпні 2015 року його внесли до «Чорного списку» міністерства культури України.

У березні 2022 року Депардьє засудив повномасштабне вторгнення Росії до нашої країни та особисто президента країни-агресора Владіміра Путіна «за злочинні безчинства» в Україні. Водночас він заявив, що російський народ не несе відповідальності за злочинні діяння своїх лідерів. Депардьє пообіцяв віддати заробіток за три виступи у Парижі на користь українських біженців.

29.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *