У Нью-Йорку відкрилася виставка творів українського художника Олексія Щербака «Жертви Гренуя»

Нещодавно Rukh Art Hub відкрив новий арт-проєкт у Нью-Йорку, в галереї «Мрія» — виставку українського художника Олексія Щербака під назвою «Жертви Гренуя».

Олексій Щербак є одним із найбільш перспективних молодих художників на українській сучасній художній сцені, відомий тим, що ілюстрував роман англійської письменниці Шарлотти Бронте «Джейн Ейр».

Щербак навчався в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури в Києві та отримав престижну стипендію в Beaux-Arts de Paris, провідній школі образотворчого мистецтва у Франції. Змагаючись із 250 кандидатами, він виграв студентську стипендію від французького уряду, приєднавшись до студії Олів’є Бланкарта для подальшої художньої освіти.

Нова виставка Щербака натхненна романом Патріка Зюскінда «Парфуми: історія одного вбивці».

«Мене зацікавило дослідження мого несвідомого прагнення відтворити мимовільну ауру запаху — від яскравих відтінків весняних пагонів, які випромінюють найчарівніший аромат, до густого туману міських відтінків, якими дихає втомлене місто. Я хотів вивчити, як запахи раптово з`являються, захоплюють наші почуття, а потім таємничим чином зникають з полотна, яке стає нашою підсвідомістю», — розповідає художник.

Виставку «Жертви Гренуя» організовує Rukh Art Hub (український мистецький проект у Нью-Йорку, який представляє найвидатніших сучасних художників з України на місцевій арт-сцені) у партнерстві з благодійною організацією Razom for Ukraine.

Виставка «Жертви Гренуя» триватиме до 27 квітня в галереї «Мрія», 101 Reade St., New York, NY 10013.


18.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *