У Музеї Ханенків проходить фотовиставка про вплив війни на культуру

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків ЮНЕСКО організувала виставку робіт українських фотожурналістів «За об’єктивом: культура у вирі війни».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ. 

Як зазначають у МКІП, виставка «За об’єктивом: культура у вирі війни» демонструє вплив повномасштабного вторгнення Росії на культуру в Україні, а також стійкість українських громад під час війни.

В експозиції представлені артефакти з пошкоджених пам’яток культурної спадщини, зображених на фотографіях.

У Музеї Ханенків діє фотовиставка про вплив війни на культуру / Фото: МКІП

У МКІП нагадали, що в межах проєкту ЮНЕСКО, який реалізував Інститут масової інформації (IMI), 65 фотожурналістів пройшли тренінги з безпеки, надання першої допомоги, а також фотографування об’єктів спадщини та культурного репортажу. "Крізь їхні об’єктиви можна побачити понівечені фасади церков, розбиті вікна будинків культури, зруйновані стелі театрів і попіл бібліотек. Водночас вони фіксують стійкість митців і артистів, діячів культури та волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни", - зауважили у відомстві.

Читайте також: У Парижівідкриласявиставкаукраїнських та французькихфотографів «Голосисвободи»

Як повідомлялося, на Михайлівській площі Києва з 21 травня до 4 червня творці фільму «Євродонбас» презентують вуличну виставку, присвячену культурній спадщині європейських країн на Сході України, яку залишили бельгійські, французькі, німецькі, британські та американські промисловці на зламі ХIX–ХX століть.

08.05.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *