У Мукачеві відкриють шостий театральний фестиваль "Імпреза над Латорицею"

Про це повідомили у Мукачівській міській раді, передає "Еспресо.Захід".

18 аматорських  театральних колективів змагатимуться за гран-прі

"Понад 300 учасників з різних міст України. 3 склади журі: корифеї, практики та нове покоління, 4 фестивальні дні та десятки вистав. За гран-прі змагатимуться 18 аматорських театральних колективів з Харкова, Івано-Франківська, Києва, Одеси, Сумщини, Дніпра, Ужгорода, Мукачева", - йдеться у повідомленні.

Найменшим акторам лише по 6 років. Вистави для глядачів демонструватимуть на основній та малій сценах. Це будуть класичні твори та авторські постановки.

Що відомо про репертуар фестивалю

"Дуже цікавий в цьому році репертуар, тому що є прям окремі вистави, які присвячені цим страшним трагічним подіям і декілька авторських вистав, які передають рефлексію дітей і молоді на війну. Я думаю, що це буде і важкий перегляд, але і дуже зараз потрібний нам. Є в програмі українська кластична драматургія, є цікаві казкові твори", - зазначила директорка фестивалю "Імпреза над Латорицею", голова громадської огранізації "Якрава Країна" Ольга Обласова.

  • 15 квітня у Львові стартував VI щорічний Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days 2024, який триватиме у місті Лева від 14 по 28 квітня.
17.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *