У Львові знімають фільм про Героя України Тараса Бобанича Хаммера

Про це повідомляють на сторінці Львівської обласної ради.

Головний режисер майбутньої стрічки Олексій Кочергін розповів, що на прикладі справжнього патріота Тараса Бобанича хочуть розповісти світу, як народжуються справжні герої в Україні.

"Ми спілкуємося з дружиною, батьками, друзями, побратими Тараса. Дізнаємось, як жив Герой України у мирний час, про його досвід роботи у Львові та історію служби на передовій. Це стрічка про людину, яка робила і творила великі справи всупереч умовам, коли добровольчі рухи були поза законом", – зазначив він.

Фільм, кажуть, буде прикладом для наслідування наступним поколінням українців.

Що відомо про Тараса Бобанича

Тарас Бобанич (Хаммер) –  український військовослужбовець, молодший лейтенант, командир 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", учасник російсько-української війни. Герой України (2022 р., посмертно). 8 квітня 2022 року виконуючи бойове завдання на фронті він загинув.

Тарас Бобанич народився 15 березня 1989 року в місті Трускавці на Львівщині. Закінчив у 2006 році Стрийську загальноосвітню школу № 9. У 2011 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ, де здобув фах за спеціальністю "Правознавство".

Працював правником у 2011—2015 роках. Брав активну участь у Революції гідності. Був членом партії "Правий сектор", згодом керівник Львівського обласного осередку "Правого сектора". Балотувався на позачергових виборах народних депутатів України 2014 року.

З липня 2014 року — командир 2-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", який у лютому 2016 року, згідно з наказом Командира ДУК ПС, переформовано у 2-гу резервну сотню ДУК ПС. Брав участь у бойових діях на Донбасі.

У 2015 році був одним із координаторів акції "Громадянська блокада Криму" — товарної блокади адміністративного кордону з тимчасово окупованим півостровом Крим.

Фото: facebook.com/lvoblrada

 

30 листопада 2019 року призначений заступником Командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів. У 2020 році був обраний членом Проводу Національно-визвольного руху "Правий сектор".

Брав участь у військово-патріотичному вихованні молоді.

З початку повномасштабної війни пішов на фронт боронити країну. Загинув 8 квітня 2022 року в бою проти російських військ під час виконання бойового завдання підрозділом біля села Вірнопілля (Харківська область), прикривши собою побратимів.

Похований 13 квітня 2022 року на Личаківському цвинтарі у Львові.

На День незалежності України 24 серпня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Тараса Бобанича удостоїли звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

  • Нагадаємо, в листопаді 2022 року, у Львові урочисто відкрили вулицю Тараса Хаммера.
  • А в УКУ заснували стипендію на його честь 

19.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *