У Києві презентували виставку концепт-артів EXTRAVAGANZA Олександра Тетеріна (фоторепортаж)

Виставка триватиме до 21 травня 2023 року

В Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького презентовано виставку концепт-артів EXTRAVAGANZA Олександра Тетеріна.

 

 
 

Леся Українка – культова постать в українській культурі. Прогресивна, талановита, багатогранна та витончена, вона поєднала у собі європейську вишуканість та українську глибину. Сьогодні вона продовжує надихати сучасних митців на переосмислення її творчості та створення нових концептів у мистецтві.

 

Василь Артюшенко, ZN.UA

 

Проєкт Олександра Тетеріна "EXTRAVAGANZA" презентує всесвіт міфічних створінь-персонажів "Лісової пісні". Картини намальовані як концепт-арт до літературного твору і зображають знайомих нам персонажів через унікальну символіку. Цікавим фактом є те, що жоден із символічних елементів в рішенні образів не повторюється.

 

Василь Артюшенко, ZN.UA

 

Окрім графіки, виставку прикрашають авторські інсталяції – черепи, що символізують чоловіче (Forest) та жіноче (Song) начала. На створення робіт автора надихнули архітектурні елементи будівель ART NOUVEAU – маскарони.

 
Василь Артюшенко, ZN.UA

Дивовижне, містичне, чарівне підсвідомо володіє нашим розумом, а прагнення розгадки таємниць природних явищ породжує фантастичний світ химер. Тож це є справжня подорож-феєрія у таємничі ліси та містичні мандри у дивовижу. Кожен відвідувач на згадку про виставку може привласнити собі частинку "Лісової пісні" у вигляді авторського мерчу.

 

Василь Артюшенко, ZN.UA

 

Олександр Тетерін за фахом – художник театру, кіно і телебачення. Досвід роботи в кіно і театрі дає  можливість автору інакше поглянути на міфологічні сюжети. На творчість художника вплинула епоха європейського модерну. Яскраві та декоративні полотна Олександра насичені глибоким сенсом і символізмом. Митець приділяє величезну увагу деталям, адже кожна з них розкриває перед глядачем цілий всесвіт.

 

 

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ВАСИЛЬ АРТЮШЕНКО, ZN.UA

Підготував/ла : Елеонора Журавльова

24.03.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *