У Канаді з’явилася третя Українська книжкова поличка

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко урочисто відкрив у центральній публічній бібліотеці міста Українську книжкову поличку – третю в Канаді.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у дописі Генерального консульства України в Торонто у Фейсбуці.

«У публічній бібліотеці Торонто відкрилася Українська книжкова поличка. … Тепер для українців в Торонто буде доступно більше української класичної та сучасної літератури, зокрема і для дітей», – ідеться в повідомленні.

У дипустанові додали, що загалом було передано понад 120 книжок.

«Українська книжкова поличка в Торонто слугуватиме містком дружби між Україною та Канадою, розкриватиме багатство української літератури і культури, а також дозволятиме українцям, які прибули до Канади, рятуючись від війни, зберігати звʼязок з Україною. На тлі російського ракетного терору, зокрема знищення українських друкарень, Канада надає притулок не лише українським громадянам, але і українським книжкам», – розповів генеральний консул Олег Ніколенко.

«Українська книжкова поличка» – проєкт під патронатом Першої Леді України Олени Зеленської, який спільно реалізують Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги. Досі понад 200 Українських книжкових поличок вдалося відкрити у півсотні країн.

Як повідомляв Укрінформ, що раніше цього року Українська книжкова поличка з’явилася у центральних публічних бібліотеках Монреаля й Оттави, триває робота над втіленням цього важливого проєкту і в інших канадських містах.

Фото: Consulate General of Ukraine in Toronto / Фейсбук

11.06.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *