Скляні прес-пап'є Пола Стенкарда "відображають" дзеркальний підводний світ

Нав'язлива ідея людства - навчитися підкорювати час. Фантасти століттями намагались вирішити цю проблему, але, на жаль, тільки на сторінках своїх книг. Однак є людина, яка здатана без літератури та магії зупинити час. Квіти, які ніколи не зав'януть. та комахи, які назавжди застигли біля їх пелюсток, - це витвори мистецтва одного з найталановитіших людей у світі. Неймовірні прес-пап'є Пола Стенкарда (Paul Stankard) правдоподібно передають красу живої природи. Складно повірити, що єдиний матеріал, з якого майстер створює свої шедеври - скло.

 Кожен елемент Пол виготовляє вручну. У цьому проявились його старанність та вимогливість до себе. Чудові роботи художника з реалістичними квітами, бджолами, метеликам, листями та корінцями надовго притягують погляд.

Пол говорить, що із задоволенням витрачає час на "створення чогось особливого". 

Звичайно ж, не обходиться і без авторського втручання в реалістичність картини. Якщо придивитися, то на фотографіях можна побачити, що коріння квітів - це фігурки людей. Так художник намагається донести ідею єднання людини та природи. 

Найпоширеніша форма втілення мистецтва Стенкарда - сфера. Вона дозволяє розглядати, те що знаходиться всередині з точки зору 360°. пол вважає, що це максимально збільшує ступінь довіри між ним та глядачем. Його роботи ідеальні, з якої б сторони не поглянеш. Наступна форма, яка незвична для прес-пап'є  - це разного розміру та форм колони-стовбці. за авторським задумом, ці роботи "дозволяють глибше дослідити міф та духовність, їх відношення до життєвого циклу роботи". 

Знаменитого склодува по праву вважають батьком сучасних скляних пре-пап'є. Талант художника відомий по всьому світу, а його роботи виставлені у 60 музеях світу, включаючи Лувр, Смітсоновський інститут та музей Метрополітен.

 Ukraine Art News реомендує:

АКВАРЕЛЬНЫЕ РАБОТЫ МИХАЛА ОРЛОВСКИ "ВЫЗЫВАЮТ" ВСЕПОГЛОЩАЮЩЕЕ ЧУВСТВО НЕЖНОСТИ

ПОРАЗИТЕЛЬНЫЕ СКУЛЬПТУРЫ БРУНО КАТАЛО НАПОМИНАЮТ ПРИЗРАКОВ-ПУТЕШЕСТВЕННИКОВ

 

 

 

 

 

 

 

24.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *