Притулок кохання: благодійний маркет українського колективу «Спілка» в Парижі

У суботу та неділю, 10 та 11 лютого 2024 року незалежний український колектив "Спілка" має честь запросити вас до свого "Притулку кохання" в Парижі.

За кілька днів до Дня святого Валентина "Спілка" проводить захід, який об’єднує виставку, розпродаж принтів і сувенірний магазин, повністю присвячений любові, інтимності та тілу. 35 молодих фотографів, дизайнерів, ювелірників, видавців і навіть кондитерів з різних куточків України зібралися, аби поділитися своїм баченням стійкості українців – через доброту та любов. "Попри небезпеку, попри стрес, шукаймо доброти, дбаймо один про одного, про себе з ще більшою любов’ю та турботою. Давайте підтримувати наші зв’язки, навіть коли нас розділяють тисячі кілометрів. Любов і добро завжди перемагають і українці – живий тому доказ", — зазначають у "Спілка".

Julia Radionova

Spilka ("Спілка") — колектив українців, розкиданих між Києвом, Парижем та Нью-Йорком, які проводять добру частину свого життя, промотуючи Україну та українські молоді таланти. В більшості до об'єднання входять працівники реклами, діджеї, музиканти, фотографи та артменеджери. Тож і ідея допомогти Україні була очевидною — через мистецтво. "Спершу ми просто намагалися допомогти митцям, які опинилися в скрутній ситуації в України. Але швидко почати збирати суми достатні для гуманітарної допомоги та для допомоги нашим захисникам. Через рік я привезла ідею до своїх друзів в Париж", — розповідає Ірина, співзасновниця Spilka.

Нині Spilka працює над проєктом, мета якого — побудувати бомбосховище для школи в деокупованому селі Королівка, Київської області. "Вже 4 роки діти не можуть ходити в школу. Спочатку ковід, тепер повномасштабне вторгнення росії. Ціле покоління українців росте без соціалізації", — розповідає Ірина. Spilka також активно збирає кошти на розвідувальні дрони та автівки для різних підрозділів ЗСУ.

Maksym Svitlo

В Парижі у виставковому просторі та для продажу представлено понад 50 фотографій, керамічних робіт, колажів, ілюстрацій та книг. Митців для проєкту шукають через open call та персональні знайомства. Більшість з художників вже не вперше беруть участь у маркеті. Всі вони готові віддавати велику частину прибутків від продажу на благодійність.

11.02.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *