Папа Римський закликав світ відмовитися від викопного палива через зміни клімату

Папа Римський Франциск закликав уряди країн світу вдатися до рішучих кроків з протидії змінам клімату, серед яких відмова від викопного палива.

Відповідну заяву він оприлюднив 1 вересня, повідомляє Радіо Свобода.

Папа оголосив про початок кількох тижнів молитви для християн, щоб привернути увагу до проблеми забруднення та використання природних ресурсів.

"Очільник римо-католицької церкви висловив побажання, щоб люди більше замислювалися над "розважливими або шкідливими" щоденними рішеннями щодо споживання та "егоцентричним" ставленням до світу", - йдеться у повідомленні.

У заяві Франциска також згадується саміт ООН за збереження клімату, який має відбутися 23 вересня в Нью-Йорку.

На його думку, ця подія є нагодою для урядів «взяти на себе відповідальність і показати політичну волю до рішучих заходів», щоб якомога швидше досягнути нульової позначки викидів парникових газів та обмежити підвищення середньої температури по планеті. Таке обмеження передбачене в Паризькій кліматичній угоді 2015 року.

Понтифік назвав забруднення, тривале використання викопного палива, інтенсивну сільськогосподарську експлуатацію та знеліснення серед найбільших причин глобального потепління.

10.09.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *