Народну артистку з Херсона за роботу на ворога заочно засудили на 10 років - журналісти

Народну артистку Ружену Рубльову з Херсона за роботу на ворога засудили на 10 років з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок Рівненського міського суду.

«Суд встановив, що 56-річна Рубльова Ружена Анатоліївна, уродженка селища Асканія-Нова Каховського району Херсонщини, мешканка Херсона, добровільно пішла служити ворогу. 30 вересня 2022 року вона брала участь у концерті, що був присвячений російській окупації частини України і проходив у центрі Москви», - йдеться у повідомленні.

Також Рубльова агітувала людей брати участь у незаконному референдумі щодо «приєднання» Херсонщини до РФ. 14 лютого 2023 року вона виступала з моноспектаклем «Симфония одной души» в тимчасово окупованому Генічеську.

Читайте також: Колаборантку з Луганщини засудили до 14 років ув’язнення за службу в окупаційній «поліції»

На судові засідання Рубльова не з'явилась, від слідства переховувалась, тож вирок їй винесли за її відсутності.

ЦЖР інформує, що Ружену Рубльову визнали винною в колабораційній діяльності. Вирок суду – 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна. У вироку вказано про кілька її квартир, які перейдуть у дохід держави.

Також Рубльовій заборонено обіймати посади в сфері культури протягом 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, справу херсонської колаборантки, яка має звання народної артистки України, передали до суду.

За даними досудового розслідування, жителька Херсона, яка більше 20 років працювала у місцевому театрі та у 2021 році отримала звання «Народної артистки України», після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом.

Окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Як зазначається, обвинувачена займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у «культурних» заходах, які організовує ворог.

Ружена Рубльова працювала у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша з 1999-го, провідна артистка театру, хормейстер. Повідомлялося, що Рубльова перебувала на території окупованого лівобережжя Херсонщини.

Фото з сайту investigator.org.ua

28.03.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *