На телешоу «Фейк або Фортуна» припустили, що куплена за $ 200 тисяч картина є підробкою

Картина, яку вважали роботою британського художника Вільяма Ніколсона, виявилася фальшивкою. Натюрморт зі скляним глечиком і двома грушами обійшовся нинішній власниці в £ 165 тисяч (більше $200 тисяч). Такий висновок зробили телеведучі із програми «Fake Or Fortune», яка досліджує справжність творів мистецтва.

Робота була куплена колекціонером-початківцем ще у 2006 році у галереї  Mayfair Bowse & Darby. Але тепер вона навряд чи зможе продати її, щоб компенсувати часткову вартість, допоки не буде проведено ряд експертиз.

Виявивши, що картина виключена із офіційного каталогу художника, власниця Лін попросила допомоги у вищезгаданої телепрограми. Експерти програми «Fake Or Fortune» на телеканалі BBC One відгукнулися на її прохання і перевірили картину. Вони виявили що на картині є фарби, якими зазвичай писав Ніколсон. Більш того, підпис на ній теж мав сильну схожість з почерком художника. Але на думку експертів програми, доказів є недостатньо, щоб з упевненістю говорити, що її справді написав відомий автор.

Мистецтвознавці вважають, що натюрморт міг написати хтось із учнів Ніколсона в 1930-х. Одним з найвідоміших його студентів був знаменитий британський політик Уїнстон Черчілль. Сам Ніколсон приблизно в цей же час був посвячений у лицарі.

16.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *