"Мелодія серця" на полотнах українського художника Юрія Пацана

Пацан Юрій заслужений художник України  , Почесний член Народної академії творчості інвалідів України.  Сюжети картин художника – це в основному знайомі з дитинства пейзажі. Вони ніби живуть в ньому і просяться на полотно, допомагаючи йому випробувати радість від спілкування з рідною природою, ще і ще раз повернутися в рідне село, де виріс і став на крило. Тому полотна Юрія Івановича – це стан його душі, це вічно-трепетна мелодія його серця.

Юрій Іванович Пацан проживає в селищі Чабани Києво-Святошинського р-ну. Народився 11 грудня 1963 в селі Пархомівка Володарського району, Київської області. Закінчив Ірпінський індустріальний технікум. Працював токарем. Учасник ліквідації аварії ЧАЕС, ліквідатор 2-ї категорії. В 1999 потрапив в автомобільну катастрофу, отримав спинномозкову травму, став інвалідом І групи.

З 2000 розпочинає художню практику — створив понад 800 картин. Персональні виставки відбулися в Національному музеї Т. Г. Шевченка, місто Київ, Фонді культури України, Будинку Уряду.

пацан2пацан

Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ степені Президентом України В.А. Ющенком. Почесний громадянин» Києво-Святошинського району. 7 листопада 2014 року отримав звання «Заслужений художник України».

пацан4пацан3

31.12.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *