Краса підземелля на фотографіях Джона Спайса

Джон Спайс (John Spies) більш ніж 30 років працює спелеологом, і водночас є знаменитим фотографом підземних печер. За своє життя фотограф-вчений побував у багатьох звивистих коридорах, в яких раніше не ступала нога людини. З фотоапаратом в руках він побував на глибині понад 80 метрів в Лаосі, Таїланді та В'єтнамі.



Печери на фотографіях майстра виглядають як казкові світи. Величезні сталактити висять над підземними річками, басейнами та кам'янистими долинами, вкритими буйною рослинністю. Місця, зображені на знімках, здаються ілюстраціями з фантастичних книг про інших планетах і паралельних світах.



Відомо, що вперше майстер почав досліджувати печери в Таїланді, під час роботи зі своїм тайським партнером. Разом вони побували в багатьох місцевих печерах в провінції Мае Хонг Сон. Деякі печери цього регіону утворилися на вапнякових скелях, в той час інші являти собою порожнечі в скелястих кручах. Особливий інтерес для фотографа представляли місця, в яких збереглися артефакти стародавніх культур. У деяких з них вчений виявив останки доісторичних цивілізацій. За припущенням фахівців, вік деяких наскельних малюнків сягає 3000 років.

24.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *