"Євробаченння 2017" в Україні може не відбутися

Україна може відмовитися від проведення «Євробачення-2017». Про це пише авторитетна британська газета The Daily Telegraph. Вона не виключає, що у цьому разі право на проведення конкурсу може перейти Росії, але такий розвиток подій зробить складні відносини держав ще напруженішими.

Про проблеми, на думку зарубіжного ЗМІ, свідчить недавня відставка колишнього глави НТКУ Зураба Аласанії через брак фінансування. Незважаючи на те, що Європейський мовний союз — організатор «Євробачення», обіцяв фінансову підтримку на 62-й за рахунком конкурс, глава Національної телекомпанії України Зураб Аласанія подав у відставку. За словами Аласанії, причиною відставки стало недостатнє фінансування телекомпанії. Через бюрократичних зволікань він не впевнений, що конкурс в країні взагалі відбудеться.

Україна виділила на «Євробачення» з державного бюджету лише 14 млн фунтів стерлінгів (близько 442 млн гривень). Для порівняння, у 2012 році Азербайджан витратив конкурсу на 48 млн фунтів. Європейський мовний союз заявив, що знає про становище Національної телекомпанії України і робить все, щоб допомогти країні провести музичне змагання.

07.11.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *