Історичний потяг відреставрують до розкішного свята

Локомотив часів королеви Вікторії вперше за багато років буде повністю відремонтований, адже в останнє грандіозні роботи над експонатом велися у 1960 роках. Відомо, що королева Вікторія була першим монархом, який проїхав на цьому поїзді у 1842 році.



За словами істориків, у далекому 1869 році королева побажала мати свій власний поїзд, в якому б їздили тільки вона і члени її сім'ї. Так з'явився розкішний поїзд, прикрашений золотою різьбою, шовком і сатином. У 1895 році королева виділила кошти з власного бюджету для фарбування вагонів в золото. У транспорті було обладнано кілька купе для королеви та її родини, місце для туалетного приладдя, кімнатки для помічниць. Окрім цього, у вагоні Вікторії був встановлений спеціальний дзвіночок, яким можна було попросити машиніста уповільнити рух.



Дивовижно, королева використовувала поїзд для більш ніж ста подорожей по Великобританії. Найвідоміше з них - поїздка в Балморал. Під час подорожі вона наказала зупинити поїзд, щоб помилуватися видами Шотландії. Останню поїздку на королівському поїзді Вікторія вчинено 6 листопада 1900 року, всього за кілька місяців до власної смерті. 



У 2003 році поїзд планували реконструкцію, але незначну. Кошти на відновлення раритету виділив анонімний меценат. Реставратори планують закінчити роботу над транспортом до весілля принца Гаррі й Меган Маркл, яка відбудеться в травні 2018 року. Сьогодні поїзд знаходиться у Національному музеї залізниць в Йорку.

02.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *