Чим особливий новий офіційний портрет короля Чарльза

У Букінгемському палаці представили перший офіційний портрет короля Чарльза III з моменту коронації. Працював над портретом британський художник Джонатан Єо, якому, за словами королеви, вдалося передати особистість короля.

Написаний олією портрет має величезний розмір – понад 200 сантиметрів висотою та 150 сантиметрів шириною. Портрет виконаний у яскравих червоних відтінках. Король зображений з мечем у руці та із метеликом біля правого плеча.

Портрет короля Чарльза ІІІ, художник Джонатан Єо. Photo: Getty Images

Художник Джонатан Єо пояснив, що метелик є символом зародження нового етапу, а також відображає багаторічну зацікавленість короля навколишнім середовищем. У роботі над портретом Єо поєднав традиційні риси портретів для королівських родин із сучасним мистецтвом. Так, військова форма та меч у руці є каноном, натомість яскраві кольори та метелик стали більш сучасними елементами.

Джонатан Єо та король Чарльз ІІІ. Photo: Getty Images

Задум художника полягав у відокремленні обличчя короля, щоб споглядаючи портрет можна було зрозуміти та відчути особистість короля Чарльза ІІІ. Для цього тло та форма мають однакові відтінки червоного і майже зливаються, натомість обличчя короля гарно виокремлюється.

Портрет короля Чарльза ІІІ, художник Джонатан Єо. Photo: Getty Images

Над портретом Джонатан Єо працював з 2021 року. За словами художника, відтоді Чарльз ІІІ в дечому змінився. І це не дивно, адже він став королем та нині лікується від раку. Художник описує короля як доброзичливу людину з гарним почуттям гумору, а новий портрет точно передає його сутність.

15.05.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *