Чергова повінь у Парижі: вода "загрожує" шедеврам Лувра та Орсе

Дощі, які не припиняються в Парижі кілька днів, призвели до того, що два провідних французьких музею - Лувр і Орсе - закриваються, щоб захистити свої колекції від сильної повені. Очікується, що вода в річці Сені, на берегах якої розташовані установи, підніметься в три рази вище свого звичайного рівня.Влада побоюється «повені століття».

В результаті злив, які розпочалися 18 січня 2018 року, вода в річці піднялася до позначки в 5,48 метра - більш ніж в два рази вище середнього рівня. Ці дані сьогодні вранці, 25 січня, опублікувало агентство Vigicrues, що контролює рівень вод. Оскільки опади тривають, є побоювання, що вода досягне максимуму в 6 метрів. Рух по річці Згідно з повідомленням, влада призупинила рух річок і приміської залізничної лінії, що проходить уздовж Сени.

У вівторок в Парижі був оголошений «помаранчевий» (попередній) режим надзвичайної ситуації. Влада вважає, що вода може піднятися вище, ніж в червні 2016 року. Тоді Лувр і Музей Орсе також були змушені закритися, коли рівень води досяг 6,07 метра. На той момент близько 35 тисяч творів були перенесені в безпечні сховища протягом доби.

лувр1

Відділ ісламського мистецтва, розташований на найнижчих рівнях Лувру, закритий до неділі, 28 січня, а Музей Орсе відклав захід, запланований на сьогоднішній вечір. Лувр закрився в порядку «виняткової міри», як наказує протокол дій у надзвичайній ситуації, як тільки рівень води в річці досяг позначки в 5,12 метра.

План заходів при загрозі повеней в Луврі був створений у 2002 році за рекомендацією поліцейського управління Парижа. Він передбачає регулярні навчання з надзвичайних ситуацій для всіх співробітників і щоденний моніторинг рівня води в річці. У плані також прописані детальні процедури переїзду 152 тисяч найуразливіших робіт в комуну Льєвен на півночі Франції, де будується нове сховище.

лувр2

В останні роки природні катаклізми стали постійною проблемою Лувра. У червні минулого року деякі твори, в тому числі картини Нікола Пуссена, були пошкоджені через сильні шторми, які обрушилися на французьку столицю.

Найвищий рівень води в Сені - 8,5 метрів - був зафіксований в 1910 році. Тоді великі райони Парижа були затоплені протягом 45 днів.

25.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *