Через фінансові труднощі мистецький фестиваль "На Часі" ставлять на паузу

Мистецький фестиваль "На Часі" поки більше не будуть проводити. Про це 1 червня у Instagram розповів куратор заходу Андрій Сігунцов.

"Наразі я вичерпав свої як емоційні, так і фінансові ресурси й мушу поставити на паузу цю меценатсько-благодійну діяльність, поки не знайдеться грант чи спонсор", – зазначив у пості він.

на часі
Організатори пояснили, чому фестиваль ставиться "на паузу". Скріншот зі сторінки в Instagram

Як зазначає видання "СЛУХ", минулого року фестиваль отримав грант від дансько-молодіжного дому. Його використали для організації дискусії "Українська культура і світ. Що нам є сказати іншим".

Але команді не вдалося залучити додаткове фінансування, тому вирішили поставити проєкт "на паузу".

"На Часі" – фестиваль актуальної культури. За словами організаторів, за 8 подій у заході взяли участь:

  • 111 художників та художниць,
  • 281 гурт, музикантів та музиканток,
  • 37 лекторів та лекторок,
  • 116 брендів,
  • 112 тату-майстрів,
  • понад 14 000 гостей.

Неприємності на фестивалі

"Минулого разу захід втрапив у скандал через низку факторів. Їх уже сто разів обговорили і сталась певна "криза жанру", бо майже космічна цифра учасників охопила найцікавіші прояви культури, які виникли чи актуалізувалися за рік", – зазначає Сігунцов у пості.

Відвідувачі останнього, 8 фестивалю, який відбувся 6 травня 2023 року, скаржилися на погану організацію. Зокрема розповідали, що охорона не випускала за межі локації, а потім нібито змушувала знову заплатити за квиток.

Також деяким артистам вимикали звук просто під час виступів. Зокрема це сталось з "AudioVova" та "Lama", а пізніше з гуртом "Пацюк та Сонячні Котики".

Пізніше музиканти розповідали, що після публікації у соцмережах сторіз із звинуваченнями організаторів фестивалю гонорар вони так і не отримали.

на часі
Організатори пробували виправдатися. Скріншот зі сторінки у Instagram

Наступного дня після закінчення фестивалю на офіційній сторінці події зʼявився коментар організаторів, де ті переклали всю відповідальність за недоліки на Малу Оперу, де й проводили захід.

У відповідь представники закладу заперечили будь-яку відповідальність за організацію фестивалю, проблеми з музичною програмою та фуд-корти — там заявили, що надавали лише послуги технічних партнерів, які регулярно обслуговують події цього концертного майданчика.

02.06.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *