Топ-10 найвідоміших картин, які принесли Пабло Пікассо світову славу

Про Пaблo Пікассо чули всі. Це не тільки відомий іспанський xyдожнік, але і скульптоp, графік, кераміст, театральний художник, поет і драматург. Його ім'я, дане при хрещенні, складається з 23 слів - Пабло Дієго Хосе Франсіско де Паула Хуан Непомусено Марія де лос Ремедіос Сіпріано де ла Сантісіма Тринідад Мартир Патрісіо Руїс Кліто Пікассо. Кажуть, що він названий так на честь декількох святих і родичів. Свій рідкісний талант Пабло проявив в ніжному віці 10 років, коли він закінчив свою першу картину під назвою «Жовтий пікадор», на якій зображена людина верхи на коні під час кориди. За своє життя Пабло Пікассо написав багато шедеврів, які до сих пір змушують світ прагнуть боятися. У нашому списку ми перерахували найвідоміші. 

10 Старий гітарист

Картина була написана в 1903 році після того, як один Пікассо, Карлос Касагемас покінчив життя самогубством. В цей час з розумінням художник відноситься до людей, які оступилися, приниженим долею і бідністю.

п1

Це полотно було створено в Мадриді, і спотворений стиль, який використовується,  нагадує Ель Греко. Тут зображена вигнута сліпа людина, яка тримає велику коричневу гітару. Коричневий колір виходить за рамки загальної колірної гами картини. Не тільки фактично, а й символічно гітара заповнює весь простір навколо старого, який, здається, не звертаючи уваги на сліпоту і бідність, повністю віддався музиці. 

9 Дівчина перед дзеркалом

На написаній в березні 1932 картині ми бачимо образ французької коханки Пікассо, Марії Терези Вальтер. Стиль цієї картини називається кубізм. Ідея кубізму - взяти об'єкт, розбити його на більш прості частини, а потім, виходячи з декількох точок зору, відтворити ті самі частини на полотні.

п2

У «Дівчині перед дзеркалом» можна розглянути образ марнославства. Картина на перший погляд здається досить простою, але якщо придивитися, то можна знайти різні глибокі символи на всіх частинах картини. 

8 Герніка

Можливо, це одна з найвідоміших картин Пікассо. Це не просто звичайна картина, а ще й сильна політична заява. Тут художник критикує бомбардування баскського міста Герніка, проведені нацистами під час громадянської війни в Іспанії.

п3

Картина розміром 3,5 м у висоту і 7,8 м в довжину являє собою потужний обвинувальний акт проти війни. Використовуваний стиль живопису є поєднанням в чорно-білих тонах пасторалі і епосу. «Герніка» - скрупульозне зображення трагедій війни і страждань мирних жителів.

7 Три музиканта

Назва картини укладає в собі назву серії, яка була завершена Пікассо в 1921 році в Фонтенбло неподалік від Парижа. Це досить велика картина за розміром - ширина і висота її більше 2 метрів. Тут використовується синтетичний стиль кубізму, який перетворює художній твір в послідовність площин, ліній і дуг. На кожній картині під цією назвою зображений Арлекін, П'єро і монах.

п4

Вважається, що цими трьома символічними героями є сам Пікассо, Гійом Аполлінер і Макс Жакоб, відповідно. Аполлінер і Жакоб були дуже хорошими друзями Пікассо протягом 1910-х років. Деякі історики, однак, вважають, що «Три музиканта» - це запізніла відповідь Пікассо Матісса і його «Уроку фортепіано».

6 Сидяча жінка.Марія Тереза ​​Вальтер 

Як і «Герніка», цей твір мистецтва теж створено в 1937 році. Музою Пікассо була Марія Тереза ​​Вальтер, і він створив безліч її спокійних образів. Багато хто вважає, що ця картина нагадує королеву з колоди гральних карт - таку образність часто проектують за допомогою смуг.

п5

Робота також виконана в стилі кубізм поряд з поляризацією червоного і зеленого кольорів.

5 Дора Маар з кішкою

На картині, яка була написана Пікассо в 1941 році, його хорватська коханка зображена сидячою на стільці з маленькою кішкою на плечі. За час відносин з Дорою Маар, які тривали десять років, Пікассо малював її портрети багато разів. Сама Дора була фотографом-сюрреалістом.

п6

Ця картина вважається одним з найменш агресивних зображень Дори Маар, а також однією з найдорожчих картин у світі. У композиції Пікассо проявив виняткову увагу до деталей, багато з яких є символічними.

4 Блакитна оголена

«Блакитна оголена» є одним з найбільш ранніх шедеврів Пікассо. Вона була написана в 1902 р Ця картина з блакитного періоду Пікассо. В цей час Пікассо використовував блідий, холодний синій колір в якості домінуючого кольору в його картинах і ескізах.

п7

У більшість його картин під час блакитного періоду за допомогою одного кольору відображені сильні емоції. «Блакитна оголена» сидить до нас спиною в позі ембріона. Картина не пропонує ніякого підтексту, та її емоції не ясні.

3. Авіньйонські дівиці

Цей шедевр написаний в 1907 році і є одним з найбільш типових прикладів кубізму в живописі. Картина виходить за рамки традиційної композиції і подачі. Пікассо інноваційно використовує спотворені жіночі тіла і геометричні форми.

п8

Жодна з фігури не зображена з традиційною жіночністю, і жінки здаються злегка загрозлими.  Пікассо треба було дев'ять місяців, щоб завершити це полотно. Ця картина також відображає вплив африканського мистецтва.

2 Оголена, зелене листя і бюст

Написана в 1932 році, картина знову зображує коханку Пікассо, Марію Терезу Вальтер. Полотно розміром близько півтора метра в довжину і висоту було завершено протягом одного дня.

п9

Ця картина вважається одним з самиx великих досягнень Пікассо в міжвоєнний період. Вона породжує ілюзії і вважається вельми сексуальною.

1 Жінка, яка плаче

Полотно, написане маслом, «Жінка, яка плаче» створене Пікассо в 1937 р. Вважається, що ця картина є продовженням теми трагедії, яка зображена в Герниці.

п10

Малюючи жінку, що плаче, Пікассо безпосередньо зосередився на людському аспекті страждання і створив унікальний універсальний образ. Ця картина завершувала серію, яку Пікассо намалював в знак протесту. Моделлю для картини (як і для всієї серії) була Дора Маар, яка працювала професійним фотографом.

18.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *