Один з найдорожчих художників України висміює мас-медіа

Київський художник, добре відомий закордоном. Брав участь у міжнародних виставках, його роботи непогано продаються на зарубіжних аукціонах.

Картину Василя Цаголова з циклу "Офісна любов-2" купили за 53600 доларів на аукціоні Phillips de Pury & Company на початку червня 2009 року. Того ж року на Sоthеbу's картину Цаголова "Зайчик" придбали за 41 тисячу доларів. Це офіційно задокументовані продажі.

На українському ринку існують також неофіційні продажі "з рук у руки". Інсайдери подейкують, що картину "Кого боїться Хьорст" один український колекціонер придбав десь за 100 тисяч доларів.

Галеристи розповідають, що за картинами Цаголова зараз буквально стоїть черга. Його робіт на ринку зараз немає, попит випереджає пропозицію - щось купити зараз можна лише на "вторинному" ринку, адже більшість українських колекціонерів купили роботи Цаголова ще у 2000-ні.

Його роботи - це пародія на нашу реальність, на яку ми все частіше дивимося через призму мас-медіа. А мас-медіа ці нав'язують нам всілякі страхи, маніпулюють нашою свідомістю, перетворюють шоу на релігію, а духовність-на шоу.

І Цаголову дуже хочеться, щоб ми над всім цим замислилися.

"У світі те, що ми називаємо "актуальним мистецтвом", з'явилося ще років з 20 тому. Тоді молоді українські художники, що зараз є відомими у нас контемпораристами, поміняли свої художні теми, лишивши однак свою живописну манеру.

І коли ця мистецька хвиля до нас тільки докотилася, вони вже знаходились в контексті світового арт-процесу", - розповів директор Інституту дослідження проблем сучасного мистецтва Віктор Сидоренко.

27.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *