"Люксембург, Люксембург" увійшов у топ-10 найкасовіших фільмів українського прокату

Фільм Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург" вийшов в українських кінотеатрах у квітні, а вже 5 травня стало відомо, що стрічка увійшла в топ-10 найкасовіших стрічок українського прокату, посунувши з неї "Секс і нічого особистого". Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Зазначено, що стрічка у прокаті на сьогодні перетнула позначку у 25 млн 361 тисячу гривень.

"І це, можна сказати, історичний момент в історії нового українського кіно. Адже вперше арт-хаус драмеді, яка була в офіційній програмі Венеційського кінофестивалю, потрапила в національний топ-10 комерційних фільмів із великим бокс-офісом", – у своєму пості у Facebook прокоментувала успіх культурна менеджерка Тетяна Власова.

Це другий найкращий старт серед українських фільмів після початку повномасштабного вторгнення після мультфільму "Мавка. Лісова пісня".

Про що фільм "Люксембург, Люксембург"

"Люксембург, Люксембург" – другий повнометражний фільм Антоніо Лукіча. Стрічка розповідає про двох братів-близнюків, які дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембургу. Щоб побачити його востаннє, вони вирушають у далеку подорож.

Режисер стрічки Антоніо Лукіч у програмі "Культурний інстинкт" розповів про те, які проблеми піднімає фільм, якою має бути комедія після початку повномасштабної війни та коли очікувати на наступну стрічку.

06.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *