У львівському Палаці мистецтв презентували виставку робіт митців, які воюють на передовій

Виставку робіт митців, які воюють на передовій, презентували у львівському Палаці мистецтв. Це картини, скульптури та інсталяції з використаних снарядів. Усі вони продаються. Потім за виручений кошт оранізатори планують купити 67 дронів для однієї з бригад ЗСУ. Вікторія Балицька відвідала виставку.

Ця абстрактна картина називається "У вогні". Її за рік до повномасштабної війни написав художник Роман Хрущ - немов щось відчував. Торік 24 лютого митець відклав пензлі і взяв до рук зброю, розповідає дружина Романа. 

Зірка Савка, дружина художника-військовослужбовця:

Незважаючи на те, що він воює зараз, він повернеться і буде далі працювати у живописі. Відповідно я, він хочемо,щоби люди знали, що на війні також є митці. Різними способами чи він буде служити там, то також він допомагає з продажем своїх робіт.

А цю скульптуру коня створив Назар Ткаченко до того, як пішов до війська. Зараз скульптор на передовій. 

Назар Ткаченко, скульптор-військовослужбовець:

Коли почув, що у Львові відбувається аукціон по збору коштів на покупку дрону, вирішив долучитись і віддати одну з своїх робіт. На даний момент я вже більше року служу в ЗСУ, надіюсь, що аукціон пройде вдало і організаторам получиться купити ударний дрон. 

На виставці-аукціоні представлені роботи 14-тьох митців. Половина зараз воює. Однак воїни хочуть, щоб і їхнє мистецтво приносило користь, поки вони "насипають" ворогу.

Ірина Мартинович, організаторка виставки-аукціону:

Вони всі мають спільну мету, тобто найшвидше досягти нашої перемоги. Деякі роботи, які ви можете тут бачити, навіть оці рисунки Петра Боряна, вони тобто намальовані під час війни. І передані нам для того, щоб ми їх змогли тут зекспонувати.

Кожен витвір можна придбати. Кошти з продажу витратять на 67 ударних безпілотників для 67-ї окремої механіхованої брагади збройних сил України.

01.04.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *