У галереї "Волошин" триває виставка "Нові перспективи"

— Американцям сподобалася серія моїх картин "Емоції братів Кличко". Головне — це відчуття боксерів. Тому не важливо, хто з них і де намальований. Коли починав створювати серію, Віталія Кличко в політиці ще не було. Він із братом Володимиром для мене стали образами справжніх спортсменів — сильних і витривалих. Тим паче я сам займався боксом. Тому розумію, що відчуваєш, коли виходиш на ринг. На полотні в зеленому кольорі зобразив Кличка, який відпочиває після бою. Сидить спокійний, з опущеними руками. Червона картина відображає запал, момент активного тренування в залі. В серії є навіть чорна робота. Розповісти про неї складно, потрібно дивитися, — каже київський художник 32-річний Михайло Деяк.

25 січня у столичній галереї "Волошин" відкрили виставку "Нові перспективи: 8 сучасних художників з України". В грудні картини з неї показували в Нью-Йорку, в Українському інституті Америки.

— Публіка в США знайома з роботами знаних українських митців — Анатолія Криволапа, Івана Марчука. Представлені на виставці роботи художники вперше показали за океаном. На відкриття в Нью-Йорку прийшли представники української діаспори та звичайні американці. Про нас писала мистецька преса. Це великий плюс у світовій популяризації української культури, — говорить куратор виставки Максим Волошин, 31 рік.

— Найбільше вражала робота черкащанина Миколи Маценка "2014". Автор надзвичайно іронічно висловив протест проти окупації Криму. Намалював купу колорадських жуків. Артем Волокітін у "Необоротна краса 5" зобразив вибух. Видно, що митець його боїться. Щоб перебороти цей страх, він хоче побачити в ньому щось прекрасне. В результаті, на дим від спалаху хочеться дивитися, а не жахатися. Донеччанин Роман Мінін знайшов себе у власній техніці, схожій на барельєфи. Хоча спочатку займався живописом. Майже на всіх його роботах є шахтар. Батько художника був майстром у цій професії. На полотнах шахтар зображений, як сучасний український святий. Він спускається в надра землі, здобуває благо для інших і майже нічого не має взамін, — додає Максим Волошин.

Виставка "Нові перспективи: 8 сучасних художників з України" в галереї "Волошин" триватиме до 12 лютого. Вхід вільний.

31.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *