Стіна з ножиць і яйця в масках – арт-проект на Ukrainian Fashion Week

На Ukrainian Fashion Week 2019, який проходитиме 1-5 лютого в Мистецькому Арсеналі, презентують фрагмент проекту "Предмети" від студії авторських масок Bob Basset і художника Гамлета Зіньківського.

Проект складається із двох частин. Перша  – це «Стіна з ножиць» розміром 5х8 метрів. Її створив Гамлет Зіньківський, який збирає ножиці по світу вже протягом дванадцяти років.

«Ножиці для мене є символом відсікання всього зайвого. Мені хотілося б, щоб глядачі, побачивши це полотно з ножиць, заново подивилися на буденні речі, переосмислили своє ставлення до того, що є мистецтвом”, – говорить Зіньківський.

У колекції художника експонати з різницею майже в десять сторіч. Серед них – манікюрні,  канцелярські, швацькі, ножиці для підстригання овець, нарізки свічок, винограду і варених яєць. Є тут і предмети часів Київської русі, а також вишукані ножиці бренду Tiffany & Co.

Бренд Bob Basset представить на UFW п’ять авторських масок та інсталяцію «Голгофа», у якій шкіряні вироби студії приміряли яйця. За словами співзасновника Bob Basset Сергій Петрова, сьогодні ця робота набуває нового прочитання, адже нещодавно куряче яйце стало «новим світовим трендом».

«Бренд Bob Basset — яскравий приклад того, як поєднуються технології, мода і високе мистецтво, котре викликає емоції та віддзеркалює світові соціальні явища. Хлопці не просто розробили низку крутих технологій, а створили власний жанр – техноромантизм, який тепер стає відомим у світі як явище, що з’явилося саме в Україні, і ми цим страшенно пишаємося. Адже в цьому і є місія UFW — знайомити співвітчизників і зарубіжних гостей із тим, що є в Україні унікального – — зазначає засновниця та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська”, — говорить засновниця і голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська.

 

Проект «Предмети» був створений у вересні 2018 року в рідному для обох митців Харкові, а експонувався він в Центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр». У грудні минулого року мистецьку колаборацію Гамлета і Bob Basset показали також у полтавській галереї Art Jump.

04.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *