«Нові MYPhології» - проєкт з циклу ювілейних подій до 5-річчя заснування школи “MYPH”

1 червня о 18:00 Школа концептуальної та арт фотографії Сергія Мельниченка “MYPH” і центр сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» запрошують на відкриття виставкового проєкту «Нові MYPhології» з циклу ювілейних подій до 5-річчя заснування школи.

 Реалізація ідеї колективного проєкту «Нові MYPhології» пройшла довгий шлях, адже виставка мала відкритися ще в травні 2022 року, але повномасштабне вторгнення росії в Україну змінило життя мільйонів українців, а разом з ними долю проєкту та його учасників. Координатор проєкту та засновник Школи концептуальної та арт фотографії «MYPH» Сергій Мельниченко зазначає: “Від перших днів ми допомагаємо ЗСУ, волонтерам та народові України. Через деякий час всупереч війні Школа продовжила освітню і виставкову діяльність та підготувала два потоки нових і перспективних випускників, які також взяли участь в конкурсі проєкту «Нові MYPhології».”

 Відібрані в результаті опенколу роботи 28 авторок та авторів сформували експозицію виставки. Акцент саме на мистецькому аспекті в Школі MYPH спонукає студентів до розширення меж фотографічного медіуму, тому до експозиції, окрім фотографії, увійшли також артоб‘єкти, інсталяції, відеоарт.

 Назва «Нові MYPhології» — це гра слів, що поєднує абревіатуру школи з темою міфотворчості. Міфологічний тип мислення є засадничим в мистецтві, ця найдавніша форма сприйняття та розуміння світу звертається до чуттєвого, емоційного осмислення реальності та його образного вираження. За словами кураторки проєкту Ірини Антонець, митці природно створюють свої світи і знакові системи, трактуючи реалії сучасності за допомогою особистісного, інтуїтивного вираження, що часом приймає різноманітні та химерні форми.

 В центрі уваги проєкту постали сконструйовані персональні світи, що існують за власними правилами та населені сучасними богами і героями. А також нові легенди та міфи, котрі автори розповідають засобами фотографії та мистецтва нових медіа. В цьому проєкті автори також шукають відповіді на питання, наскільки кожен індивідуальний авторський міф є частиною ширшого наративу і яким чином він вкладається в систему колективної MYPhології.

 Автори та авторки, представлені на виставці: Тетяна Мицик, Анастасія Антоненко, Володимир Демків, Оля Коваль, Наталі Агризкова, Лі Білецька , Діана Федоряка, Вероніка Моль, Ольга Лобазова, Ірина Кабиш, Ксенія Петровська, Катя Кравець, Антон Малиновський , Олена Лемберська, Олеся Саєнко, Аліна Лисак, Алеся Тищук, Milla Po, Єва Гольц, Олена Косович, Pasha Youz, Mary Jane, Яна Григоренко, Поліна Лаптій, Аліна Панасенко, Олександра В‘язінько, Артем Гумілевський, Savka

 Кураторка виставки: Ірина Антонець Координатори виставки: Сергій Мельниченко, Наталія Іванова Експозиція триватиме з 01.06.2023 по 15.07.2023 Вт-Нд: з 12:00 до 19:00 Вхід вільний.

Нет описания.

29.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *