Мальовничі полотна Золтана Шолтеса "розкривають" красу Закарпаття

У стінах Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород стартувала мальовнича виставка закарпатського митця Золтана Шолтеса. В експозиції представили майже десяток робіт, які раніше знаходилися у приватному фонді. Для виставки син майстра Степан Шолтес підбирав ті роботи, які на його думку є найбільш вдалими, адже пам’ятає батькову науку: «Кожен художник має презентувати себе у кращому – це повага до глядача».



Степан Шолтес звернувся до присутніх словами батька, озвученими в одному з останніх інтерв’ю класика: «Батько казав: якщо мої роботи випромінюють тепло, красу і світло, то я щасливий ділитися цим із глядачем».



За словами експертів, кольорова гама живописних полотен перегукується між собою, доповнює одна одну та створює цілісну композицію. Роботи переносять глядача до прадавніх карпатських лісів та віковічних гір, знайомлять з архітектурою краю. Зокрема тут представлені такі твори митця: «Веречанський перевал», «Бескід», «Воловецькі полонини», «Осінь», «Полонина Руна», «Невицький замок», «Ужгородський замок» та «Дерев‘яна церква, Стеблівка». 

11.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *